Pardubický výrobce sušeného masa Fine Gusto představil nové produkty na českém trhu. Mimo hovězí a krůtí maso se v nabídce objeví i ochucené varianty, a také snack bary a trail mix.

Výrobce sušeného masa (neboli jerky) Fine Gusto představil nové produkty, první svého druhu na českém trhu. Mimo hovězí a krůtí maso bez přidaných aromat a konzervantů se v jejich portfoliu objeví i ochucené varianty, a také snack bary a trail mix. Nabídka se tak rozšíří o další chutné zdravé produkty.

Společnost Fine Gusto od začátku cílí na lidi, kteří se zajímají o zdravou stravu s vysokou nutriční hodnotou.

„Chceme nabídnout alternativu k produktům, jako jsou proteinové tyčinky. Ač bývají hodnotově výživné, složení bývá plné umělých sladidel a náhražek, chuť pak není moc dobrá. Navíc ne každý má rád sladké. I proto uvádíme na trh další produkty ze sušeného masa. Kromě ochuceného jerky jsme začali vyrábět trail mixy a snack bary. Jsme jediný český výrobce těchto směsí sušeného masa,“ uvedl jeden ze zakladatelů společnosti David Novák.

Maso k televizi

„Abychom vyhověli těm, kteří mají rádi kořeněná jídla, rozhodli jsme se uvést na trh i ochucené jerky. Při jeho výrobě však používáme výhradně přírodní suroviny. Nepoužíváme glutamáty, ani konzervanty, navíc nepřidáváme ani cukr. Jsou skvělou alternativou k brambůrkům či křupkám,“ dodal Novák.

V nabídce Fine Gusto tak přibyly tři nové příchutě – barbecue, teriyaki a pepř. Všechny jak ve variantě z hovězího, tak z krůtího masa.

Ideální jako alternativa brambůrků k televizi nebo zdravá svačinka.

Produkty jsou určeny pro milovníky masa, vyznavače zdravého životního stylu a sportovce.

Masové tyčinky nejen na cesty

Jednou z novinek jsou tzv. snack bary – ochucené masové tyčinky, výborné nejen na cesty. K dostání jsou se směsí koření nebo variace s ovocem. Hovězí maso je doplněné o švestky a datle, krůtí pak o meruňky a datle. Maso tvoří 60 procent výrobku, ovoce v poměru 1:1 35 procent. Zbylých 5 procent tvoří slunečnicová semínka, cibule, jedlá sůl a směs koření.

„Taková svačinka se hodí i pro děti. Nutriční hodnoty tuků, cukrů a bílkovin jsou vyvážené. Mohou nahradit nezdravé pochutiny“, říká druhý ze zakladatelů a jednatel společnosti Pavel Doležal.

Ideální jako náhrada proteinových tyčinek, zdravá svačinka, lehká večeře i jídlo na cesty.

Určeno pro milovníky neobvyklých chutí, cestovatele, děti/studenty, manažery.

Trail mixy do kapsy

Fine Gusto uvádí na trh také trail mixy – směsi sušeného masa a ořechů, semínek a ovoce. Na výběr jsou jak s hovězím masem, tak s krůtím. Díky kombinaci sušeného masa s dalšími ingrediencemi je produkt nutričně vyvážený a jsou v něm zastoupeny všechny tři základní složky lidské stravy, tedy cukry, tuky a bílkoviny.

Směs obsahuje cca 30 procent masa, z ovoce v ní najdeme proslazenou pomerančovou kůru a klikvu, rozinky a sušené jablko. Z ořechů jsou zastoupena jádra mandlí, pekanové ořechy a jádra lískových ořechů. Dále ve směsi najdeme slunečnicová a dýňová semínka. Trail mix je vhodný jak pro sportovce a turisty, tak i pro děti jako rychlá zdravá svačina. Novinky jsou nyní k dostání na nových webových stránkách Fine Gusto.

Ideální jako náhrada slaných oříškových směsí, náhrada brambůrků a zdravá svačinka pro děti, sportovce a cestovatele.

Co je to jerky?

Jerky je syrové maso, ze kterého je odstraněn tuk, následně je nakrájeno na proužky a vysušeno, aby nedošlo k znehodnocení. Toto sušení obvykle zahrnuje přidání soli, aby se zabránilo vývoji bakterií v mase. Většina výrobců však kromě soli do sušeného masa přidává i aromata, barviva, dochucovadla či konzervanty. Naproti tomu Fine Gusto sází na přirozenou chuť masa a nabízí jerky bez ochucovadel. Jediným přídavkem je sůl, která slouží jako konzervant. Nepoužívají jí více než 2 procenta. Veškeré produkty Fine Gusta jsou navíc bez „éček“ a jiných chemicky vyrobených přísad.

(pel)