Český televizní operátor DIGI CZ, provozovatel satelitní i internetové televize DIGI TV, získal exkluzivní práva na vysílání německé fotbalové Bundesligy pro současnou a následující 3 sezóny až do roku 2021. Fotbaloví fanoušci tak na území České republiky budou moci sledovat další špičkové týmy a hráče z německé nejvyšší soutěže.

Vysílání přímých přenosů na DIGI TV odstartuje už tuto neděli v 18 hodin atraktivním zápasem mezi třetí Borusií Dortmund a čtvrtým Eintrachtem Frankfurt. V 17:30 začne na DIGI Sport 2 HD předzápasové studio s hostem, bývalým slovenským reprezentantem Miroslavem Karhanem, který v nejvyšší německé soutěži odehrál přes 200 zápasů.

„Hned v pondělí nabídneme velkou bitvu o záchranu mezi Werderem Brémy a Kozly z FC Köln, ve které uvidíme také české zastoupení. Na soupisce Werderu Brémy jsou Jaroslav Drobný, Theodor Gebre Selassie a také skvělý brankář Jiří Pavlenka. Zápas vysíláme od 20:30 na DIGI Sport 3 HD,“ uvedl Vladimír Rusnák, výkonný ředitel DIGI CZ.

Přenosy z Bundesligy budou diváci moci sledovat v HD kvalitě na stanicích DIGI Sport 2 HD a DIGI Sport 3 HD. Obě sportovní stanice jsou součástí sportovních balíčků DIGI TV – doplňkového balíčku SPORT a samostatného balíčku SPORT PLUS.

DIGI TV je na českém trhu etablovaná jako satelitní televize a televize přes internet s kvalitním a exkluzivním sportovním obsahem, jakým jsou například fotbalové zápasy anglické Premier League, španělské La Ligy, tenisové turnaje ATP apod.

„Průběžně sledujeme a vyhodnocujeme zájem našich sportovních fanoušků a snažíme se přinášet program podle jejich přání,“ vysvětlil Vladimír Rusnák.

„Na českém televizním trhu od loňského podzimu Bundesliga chyběla. V nedávném diváckém průzkumu jsme si ověřili silný zájem našich diváků o německou fotbalovou ligu a jsme rádi, že jejím příznivcům žádané fotbalové přenosy nyní můžeme skutečně poskytnout,“ dodal k zakoupení exkluzivních vysílacích práv Vladimír Rusnák.

Bundesliga je dalším fotbalovým bonbónkem a spolu s anglickou Premier League a španělskou La Ligou na DIGI TV přináší českým divákům skvělé zážitky z nejlepších ligových soutěží v Evropě.

(jaz)