V Paříži se ve dnech 11. – 15. června uskuteční prestižní mezinárodní veletrh vojenské techniky Eurosatory 2018. Své produkty tam bude vystavovat více než tisícovka výrobců i prodejců speciální techniky z více než pěti desítek zemí. Nebudou mezi nimi chybět  ani společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS, které jsou tradičními účastníky na tomto veletrhu.

Společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a TATRA TRUCKS budou prezentovat český a slovenský obranný průmysl na stánku K600 v hale 5A, kde představí novinky a produkty ze svého portfolia. Letošní expozice CSG je vůbec největším českým stánkem v historii prestižního veletrhu Eurosatory.

Mezi vystavovateli budou například firmy EXCALIBUR ARMY, EXCALIBUR INTERNATIONAL, MSM Group nebo ZVS a samozřejmě TATRA TRUCKS.

Letošní ročník Eurosatory bude zvláště pro společnost EXCALIBUR ARMY velmi výjimečný. Během slavnostního aktu v první den konání veletrhu totiž představí za účasti významných hostů i zástupců médií a veřejnosti své zbrusu nové logo a firemní image.

Foto: Patriot

V expozici EXCALIBUR ARMY bude navíc k vidění několik velice zajímavých exponátů. Především půjde o unikátní raketomet BM-21 MT 4×4 a také obrněné vozidlo Patriot 4×4 Tactical APC.

Z novinek si světovou premiéru odbude lehký bezpilotní prostředek (UAV) ROC. Jde autonomní dálkově řízený dron v podobě quadrokoptéry určený především pro službu u armádních složek, policie, ale i záchranářů.

Slovenské společnosti MSM Group a ZVS vystaví širokou škálu munice a moderních ručních zbraní.

Kopřivnická společnost TATRA TRUCKS bude společně s EXCALIBUR ARMY prezentovat raketomet BM-21 MT 4×4 a vozidlo Patriot 4×4 Tactical APC, které využívají podvozky Tatra.

Zbrojní veletrh Eurosatory se řadí svým významem i rozsahem k největším na světě a je určen především pro odbornou veřejnost. Koná se jednou za dva roky.

Minulý ročník navštívilo na 213 oficiálních delegací z 94 zemí, mezi nimi bylo například i 13 ministrů obrany. Vedle toho se akreditovalo 1018 novinářů a celková bilance veletrhu činila 57 018 návštěvníků.

Na Eurosatory už tradičně vystavují renomované společnosti zabývající se vývojem a výrobou obranných technologií z nejvyspělejších zemí, jako jsou USA, Velká Británie, Německo, Francie, Rusko a další. Na zatím posledním ročníku Eurosatory se prezentovalo 1572 vystavovatelů z 56 zemí na ploše 175 tisíc m2 .

(pel)