Na platformu finGOOD se po roce vrací český výrobce obytných automobilů KRS, společnost KRS Automobile. Firma zde loni získala 1,3 milionu korun na další rozvoj firmy. Nyní by ráda získala dalšího 1,3 milionu.

Když se český výrobce oblíbených obytných automobilů KRS, společnost KPS Automobile, před rokem obrátila na finGOOD s cílem získat 1,3 milionu korun na další rozvoj firmy, vznikl dosud nepřekonaný rekord této peer to business platformy. Trvalo pouhou hodinu, než 43 investorů poskládalo potřebnou částku. Po roce se KPS Automobile na finGOOD vrací a ráda by od investorů získala dalších 1,3 milionu korun, které chce využít na rozvoj výrobních technologií. Peníze od investorů požaduje na 36 měsíců s úrokem 9 % p.a. Investice bude kryta směnkou, za kterou bude ručit majitel společnosti KPS Automobile, a zástavou nemovitosti.

„S platformou finGOOD jsme před rokem udělali velmi dobrou zkušenost a přesvědčili jsme se, že sdílená ekonomika funguje. Proto jsme se nyní, kdy dáváme dohromady prostředky pro další rozvoj technologií zpracování nábytkových dílců, rozhodli, že se na finGOOD obrátíme znovu,“ řekl Tomáš Krs, jednatel rodinné firmy KPS Automobile, a doplnil:

„Plánujeme zejména pořízení CNC frézovacího centra. Získané prostředky zčásti investujeme také do navýšení skladových zásob pro výrobu.“

Firma KPS Automobile i díky loni získaným prostředkům od finGOOD roste. V minulém roce vybudovala nový provoz lisovny, kde zhotovuje tvarové dílce pro výrobu nábytku. Tyto dílce jsou unikátní a specifickou součástí interiérů obytných vozidel značky KRS a firmě se díky vlastní lisovně podařilo odbourat komplikovanou subdodavatelskou výrobu, která byla zdlouhavá a časově i logisticky neefektivní. Dalším rozvojem chce KPS Automobile docílit větší produktové soběstačnosti, a zejména pak zabezpečení know-how, které je v tomto oboru poměrně zásadním kritériem pro další úspěchy a vyšší konkurenceschopnost.

„Platformu finGOOD jsme zakládali s cílem propojit české firmy s investory. Jedním z benefitů pro firmy je také marketingový potenciál a budování značky. To se právě u KPS Automobile potvrdilo. Je zjevné, že řada investorů z minulého kola pochází z řad spokojených zákazníků firmy. Když jsme loni sledovali, jak se podařilo poptávané prostředky získat doslova během pár minut, brali jsme to jako důležité potvrzení správnosti cesty, po které jsme se s finGOOD vydali. Jsme velmi poctěni tím, že se k nám firma KPS Automobile po roce vrátila,” řekl Roman Vyorálek, jednatel společnosti finGOOD.

KPS Automobile je ryze českou společností, která se zabývá výrobou obytných vozidel, poprodejním servisem obytných vozidel značky KRS a servisem obytných automobilů všech značek. Historie obytných automobilů KRS sahá až do roku 1999. Jedinečnost společnosti spočívá v individuálním přístupu ke každému klientovi, kdy výsledkem je vždy zcela individuálně vyrobený obytný vůz dle konkrétních požadavků zákazníka. Firma si zakládá na precizních postupech, zejména na ruční výrobě. I proto klienti i odborná veřejnost značku KRS právem vnímají jako předního českého výrobce obytných vozidel.