Griezmann (na snímku vpravo) považuje de Jonga (na snímku vlevo) za nejtěžšího protihráče, jakému kdy čelil.

Messiho FC Barcelonu posílí po skončení sezóny talentovaný Frankie de Jong z Ajaxu Amsterdam. Podle francouzského fotbalového reprezentanta Antoine Griezmanna je mladý Nizozemec de Jong nejlepší hráč, proti kterému kdy hrál.

Hvězda Atlética Madrid tak složila poklonu talentovanému 21-letému záložníkovi, který obléká dres Ajaxu a po konci sezóny 2018/2019 přestoupí do FC Barcelona.

Griezmann se s de Jongem utkal v minulém roce v zápase Francie s Nizozemskem v Lize národů.

„Mnohokrát jsem se na něho pokoušel vyvinout nátlak, ale nikdy jsem neuspěl. Právě proto bych vybral de Jonga za nejtěžšího protivníka, jakému jsem kdy čelil,“ zhodnotil Griezmann budoucího hráče Barcelony.

Frenkie de Jong se letos přestěhuje do Barcelony. Ta za 21letého středopolaře Ajaxu po letošní sezóně zaplatí 75 milionů eur a se samotným hráčem se dohodla na smlouvě do roku 2024.

Mladý defenzivní univerzál, který může nastupovat uprostřed obrany i zálohy, zahájil svoji kariéru ve Willemu II, odkud se záhy přesunul do Ajaxu, kde začal v rezervě.

Za první tým nizozemského velkoklubu De Jong poprvé nastoupil během předminulé sezóny a loni se již postupem času zařadil k pravidelným členům základní sestavy.

De Jong dobrými výkony mimo jiné pomohl Ajaxu k postupu do osmifinále Ligy mistrů.

Katalánský velkoklub za nadějného hráče pošle 75 milionů eur, ale na základě dobrých výkonů může Ajax vyinkasovat až 86 milionů, což by z De Jonga udělalo nejdražšího nizozemského fotbalistu. (sfr)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.