Neymar odletěl do Kataru na lékařské konzultace svého zranění nohy.

Pařížský fotbalový klub PSG se snaží urychleně vyléčit svoji největší hvězdu, Brazilce Neymara, který je od ledna zraněný. Klub přitom vede s obrovským náskokem francouzskou fotbalovou ligu a ve středu vypadl již v osmifinále Ligy mistrů s anglickým Manchesterem United. Brazilskou megahvězdu tak PSG letos již fakticky k ničemu nepotřebuje. 

Neymar urychleně odletěl na konzultaci svého zranění do Kataru. A PSG netrpělivě očekává jeho návrat.

Brazilský fotbalista Neymar odcestoval na kliniku Aspetar do Kataru. Tam mají kvalifikovaně posoudit stav zlomeniny jedné z kostí Neymarova chodila.

Neymar se zranil během lednového pohárového zápasu PSG proti Štrasburgu (2:0).

„Neymar v Kataru podstoupí třídenní konzultaci s cílem posoudit stav zranění. Na klinice v Aspetaru ho bude doprovázat tým našich lékařů,“ uvedl klub.

Dvacetisedmiletý útočník  se podle původních prognóz měl vrátit na hřiště k soutěžním zápasům v dubnu letošního roku, aby stihl případné čtvrtfinálové zápasy Ligy mistrů svého PSG.

Jenže PSG ve středu nezvládlo domácí odvetu proti Manchester United (prohrálo 1:3) a francouzský tým tak ze soutěže vypadl již v osmifinále.

PSG vede francouzskou Ligue 1 s náskokem 17 bodů před Lille a má přitom ještě zápas k dobru. Téměř jistý vítěz francouzské ligy tak v letošním ročníku již Neymara fakticky k ničemu nepotřebuje. Nabízí se proto jediné vysvětlení, že zamýšlí svoji největší hvězdu prodat.

V posledních měsících se spekulovalo zejména o Neymarovu odchodu do největších španělských klubů. (sfr)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.