V Německu začne během června sčítání osob černošského původu. Iniciativa je na popud podnikatelky Nany Addisonové, která nabízí služby a značky určené právě této menšině na svém veletrhu. Protože však v Německu chybí data o tom, kolik ve skutečnosti v zemi žije černochů, firmy orientované na černoškou menšinu pořádně neví, koho a jak oslovit. Černošská populace v Německu je nyní odhadována na více než 1 milion obyvatel. 

Upozornil na to server E15.

„Černoši jsou jedním z nejmladších a nejrychleji rostoucích segmentů německé populace, tato skupina spotřebitelů stojí za pochopení a za sečtení,“ uvedla Addisonová.

Podnikatelka upozornila, že i další firmy orientované na černoškou menšinu pořádně neví, koho a jak oslovit.

Berlínská komunitní skupina černochů bude pomocí online průzkumu zjišťovat od lidí afrického původu jejich situaci v zaměstnání, socioekonomické postavení a zkušenosti s rasismem.

Německo neshromažďovalo informace o etnickém nebo rasovém původu svých obyvatel od konce 2. světové války.

Německý statistický úřad se ale před 2 lety zabýval rozdělením obyvatel Spolkové země podle toho, jestli jsou migranti, pobývající cizinci nebo lidé narození v Německu.

Ukázalo se, že z celkového počtu 82 milionů sčítaných lidí je 61 milionů narozených v Německu, 11 milionů imigrantů a 10 milionů cizinců, napsal E15. (pel)