Koronavirem bylo globálně na celé Zemi nakaženo již více než 20 milionů lidí.

Koronavirus má již 20 milionů lidí na Zemi. V Česku je 5 tisíc nakažených. S nemocí covid-19 je globálně spojováno celkem zhruba 733 tisíc úmrtí. Hranice 10 milionů globálně nakažených byla dosažena koncem června.

Aktuálně počet potvrzených případů nákazy koronavirem přesáhl v globálním měřítku 20 milionů osob.

Zemí s nejvyššími počty nově odhalených infekcí se v posledních dnech stala Indie, která čtyřikrát za sebou ohlásila více než 60 tisíc nových případů.

Desítky tisíc nakažených je zjišťováno každý den ve Spojených státech a v Brazílii.

Skutečný počet lidí, kteří se nakazili koronavirem, je přitom pravděpodobně výrazně vyšší, neboť u velké části infikovaných se nákaza buď neprojevuje vůbec, anebo jen mírnými symptomy. Jiným však může působit vážné zdravotní problémy.

Státy Evropské unie podle dat Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) celkem denně oznamují 10 tisíc až 15 tisíc nových případů nákazy.

Na Zemi v současné době žije celkem zhruba 7,8 miliardy lidí. Koronavirus byl tedy celkem zjištěn u 0,25 % obyvatel celé planety.

V Česku má koronavirus 5088 lidí 

V Česku je aktuálně nemocí covid-19 nakaženo 5088 lidí. Denní přírůstek potvrzených případů koronaviru se drží pod dvoustovkou. V pondělí 10. srpna přibylo 140 pozitivních testů.

Od začátku epidemie bylo onemocnění laboratorně potvrzeno u 18.494 lidí. Z nich se 13.017 z nemoci vyléčilo a 389 zemřelo.

Nejpostiženějším regionem zůstává Frýdecko-Místecko. Podle posledních údajů je tem 61 nakažených.

Následuje Klatovsko s téměř 36 případy a Kolínsko s 24 případy. (sfr)