Odpůrci vládních protikornavirových opatření znovu protestovali v Praze. Akci svolala nově vzniklá iniciativa Občanské hnutí, jejíž zástupci hodlají předat ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) memorandum. Požadují okamžité ukončení vládních opatření, která jsou podle nich spojená s „protiústavně vyhlášeným stavem neexistující pandemie”.

Iniciativa o tom informovala na webu, na zprávu upozornil server Novinky.cz.

„Zajídá se vám tento policejní stát a aktivity soudruha Hamáčka? Nejste fandové komunistické revoluce páchané prostřednictvím ne-pandemie? Jste proti Velkému resetu? Už vás nebaví vrtění psem? Chcete podpořit akci, která má smysl a hodnotný výstup? Už vás nebaví manipulace davů? OH bojuje za občany a vždy bude! Pojďte zabojovat s námi, pojďme říct soudruhu Hamáčkovi, co si o něm myslíme,“ svolávali organizátoři na protestní akci účastníky.

Protestující se sešli po 14. hodině na Václavském náměstí u sochy svatého Václava, odkud se vydali před ministerstvo vnitra.

Kromě okamžitého zrušení vládních restrikcí požadují mj. třeba stoprocentní záruku dobrovolnosti očkování.

Vadí jim také plánované covid pasy, které by podle nich rozdělilo společnost na 2 tábory s různými právy. V takovém případě by se podle nich jednalo o vynucenou „dobrovolnost“ očkování.

Aktivisté nesouhlasí ani s dalším prodloužením nouzového stavu. (pel)