Společnost EXCALIBUR ARMY podepsala v pondělí 22. února s indonéskou firmou PT REPUBLIK DEFENSINDO smlouvu o společné výrobě raketometů RM-70 Vampire v Indonésii. Produkce raketometů začne již v tomto roce. Projekt je pokračováním spolupráce obou firem a navazuje na dodávku českých raketometů RM-70 Vampire pro indonéské ozbrojené síly v minulých letech.
V rámci veletrhu IDEX 2021 se 22. února ve výstavní expozici firem holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) uskutečnil podpis smlouvy mezi společnostmi EXCALIBUR ARMY a PT REPUBLIK DEFENSINDO (PT. RDI) o společné produkci raketometných systémů RM-70 Vampire ráže 122 mm na podvozcích Tatra v Indonésii a přesunu potřebných technologií.
Produkce raketometů s podvozky v konfiguraci 4×4, 6×6 a 8×8 ve městě Batam a jejich dodávky indonéským ozbrojeným silám začnou již v roce 2021. Smlouva vytváří potenciál pro exportní zakázky a spolupráci v řádech desítek milionů dolarů.

Společnost EXCALIBUR ARMY již v roce 2016 dodala do Indonésie první baterie raketometů RM-70 Vampire, včetně speciálních podpůrných a velitelských vozidel, které byly vyrobeny a sestaveny ve spolupráci českých a slovenských podniků.
Společnost EXCALIBUR ARMY také zajistila zaškolení a výcvik osádek a obsluh raketometů. EXCALIBUR ARMY se svými partnery navíc dodala v posledních letech do Indonésie obojživelná mostní vozidla nebo obrněná vozidla Pandur II 8×8.
(pel)