Trinity Bank svojí ziskovostí překonala v roce 2021 předchozí rok o 167 % a dosáhla nejvyššího zisku před zdaněním v historii ve výši 200 mil. Kč. Banka tak pokračuje v úspěšném zvyšování hospodářských výsledků a potvrzuje svoji stabilitu na trhu díky správně zvolené konzervativní strategii.

„V roce 2021 jsme navázali na dlouhodobou historii rostoucího trendu ziskovosti naší banky a překonali jsme naše ambiciózní plány. O to více mě těší, že jsme takových výsledků dosáhli ve 25. jubilejním roce od založení Trinity Bank na českém finančním trhu,“ uvedl Radomír Lapčík, zakladatel a předseda dozorčí rady Trinity Bank.

„Zároveň na základě výsledků prvních měsíců roku 2022 mohu konstatovat, že v úspěších v oblasti růstu ziskovosti, bilanční sumy a počtu klientů pokračujeme i v tomto roce,“ dodal.

Trinity Bank meziročně zvýšila zisk před zdaněním o 167 % na 200 mil. Kč, což je nejvyšší zisk před zdaněním v její dosavadní historii. Bilanční suma k 31. 12. 2021 dosáhla výše 37 mld. Kč a meziročně vzrostla o více než 112 %. Výše regulatorního kapitálu činila 2,6 mld. Kč a celkový kapitálový poměr dosáhl 21,53 %.

V roce 2021 banka obsluhovala více než 41 tisíc klientů a na začátku roku 2022 překročila významný milník 50 tisíc klientů, přičemž v růstu počtu klientů plánuje pokračovat.

Akcionářská struktura Trinity Bank zahrnuje téměř 9 000 drobných českých akcionářů. Podíl veškerých výnosů banky generovaných z aktiv v České republice přesahuje k 31. 12. 2021 99 % a zbylou část z aktiv v jiných státech EU. Trinity Bank se tak považuje za úspěšnou a ryze českou banku.

Trinity Bank navrhla na valné hromadě dne 29. dubna 2022 vyplatit akcionářům dividendu ve výši 167 milionů Kč, což odpovídá mimořádnému zhodnocení 10 % z výše základního kapitálu. V roce 2022 očekává další růst ziskovosti, kdy zisk před zdaněním je plánován na úrovni 300 milionů Kč, což vytváří solidní základ pro další výplaty dividend v budoucnu.

„Trinity Bank v loňském roce vstoupila do svého jubilejního 25. roku na českém finančním trhu. Během těchto let jsme společně vybudovali díky podpoře našich akcionářů, expertnímu týmu a vysoké profesionalitě úspěšnou a stabilní banku.“

„Vedle růstu ve všech směrech je pro nás prioritou osobní proklientský přístup. Naše vztahy s klienty jsou založené na důvěře a individuálním přístupu, proto jako jednu z priorit na další období vnímáme i rozšíření pobočkové sítě,“ uvedl Dušan Benda, předseda představenstva Trinity Bank, která jako jedna z mála bank na českém trhu otevírá nové pobočky.

Pobočkovou síť rozšířila o novou pobočkou v Brně na náměstí Svobody a také v Ostravě. V roce 2022 plánuje otevření dalších poboček.

Trinity Bank chce v roce 2022 chce pokračovat nejen v rostoucím trendu ziskovosti při zachování konzervativní strategie, ale především v plnění mise chránit úspěch klientů a akcionářů.

Za důležité pilíře považuje financování nemovitostí a developerských projektů a dlouhodobé nadstandardní zhodnocování finančních prostředků klientů na spořicích a vkladových účtech. Banka též plánuje rozšířit počet klientů nad 70 tisíc.

Trinity Bank je česká banka s 25letou historií. Zaměřuje se na privátní a korporátní bankovnictví. Soukromým osobám poskytuje zejména vkladové produkty, které zajistí mimořádné zhodnocení úspor. Naopak u podnikatelů a firem se specializuje na úvěrové produkty, u kterých je kladen důraz především na rychlost vyřízení, vstřícnost a individuální přístup. (sfr)