V Bratislavě se setkaly delegace Ministerstva obrany Slovenské republiky a Ministerstva obrany České republiky, aby jednaly o mezinárodní spolupráci při opravách a technické podpoře letecké techniky Ozbrojených sil Slovenské republiky.

Za účasti náměstka pro řízení sekce majetkové MO ČR Filipa Říhy a ředitele LOM PRAHA s.p. Jiřího Protivy se státním tajemníkem MO SR Marianem Majerem a jeho kolegy ze vzdušných sil, Úřadu vojenského letectva MO SR a Leteckých opraven Trenčín bylo projednáno zapojení státního podniku LOM PRAHA do komplexního zajištění životního cyklu víceúčelových dopravních vrtulníků Mi-17 a cvičných proudových strojů L-39 Albatros, včetně oprav jednotlivých agregátů a motorů.


Slovensko-české jednání o spolupráci při opravách a technické podpoře letecké techniky VzS OS SR.


Účastníci pracovní schůzky závěrem deklarovali oboustranný zájem na prohloubení vzájemné součinnosti, která se nepochybně pozitivně promítne do zajištění provozuschopnosti letecké techniky a tím i bezpečnosti letového provozu. Tato odborná činnost, ve prospěch Ministerstva obrany SR, respektive VzS OS SR, je dalším konkrétním příkladem efektivní a dlouhodobé spolupráce obou resortů obrany. (sfr)