Byznysové zpravodajství ze dne 8. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Skupina Heineken v Česku zvýšila výrobu piva o 100 tisíc hektolitrů

Skupina Heineken Česká republika uvedla, že v loňském roce meziročně vyrobila o zhruba 100 tisíc hektolitrů piva více, celkem 2,4 miliónu hektolitrů. Vedle toho zaznamenala meziroční nárůst vývozu o 7 miliónů lahví piva. Do skupiny patří pivovary Krušovice, Starobrno a Velké Březno.

Ceny benzínu a nafty v Česku v posledním týdnu stagnovaly

Ceny pohonných hmot v Česku se v uplynulém týden nezměnily. Benzín Natural 95 stál ve středu v průměru 30,66 koruny za litr, tedy stejně jako před týdnem. Cena nafty zůstala na průměrných 29,75 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS. V předchozích týdnech pohonné hmoty zlevňovaly.

Švýcarský autosalon otevřel své brány veřejnosti. Nabídne zhruba 900 modelů aut

Mezinárodní autosalon v Ženevě ve čtvrtek otevřel své brány veřejnosti. Návštěvníci si mohou prohlédnout nabídku od 180 vystavovatelů a více než 110 světových a evropských premiér v šesti výstavních halách.

Mall Group letos spustí internetovou televizi. Povedou ji lidé ze Streamu

Skupina Mall Group spustí v Česku na konci roku vlastní internetovou televizi. Povedou ji bývalý šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř a producent Milan Kuchynka, kteří stojí například za seriálem Kancelář Blaník či sitcomem Autobazar Monte Karlo. Spolu s nimi do stanice přechází řada dalších tvůrců ze Stream.cz.

Nizozemská firma začala prodávat létající auto, uletí 560 kilometrů a stojí 13 milionů korun

Objednávky na první létající auto na světě začala na svých webových stránkách přijímat nizozemská firma PAL-V. Dodávky by měly být zahájeny v roce 2019, jakmile model získá bezpečnostní certifikaci, uvedl server televize CNBC.

(jaz)