Byznysové zpravodajství ze dne 9. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


 

Taxikáři vyzvali magistrát k vyššímu počtu kontrol řidičů Uber

PRAHA Asociace koncesionářů v taxislužbě (AKT) vyzvala primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO), aby magistrát zvýšil kontroly řidičů jezdících pro služby Uber a Taxify do doby, než společnosti začnou používat licencované taxikáře. Sdělil to v pátek předseda AKT Daniel Tarljovski. Uber se ve čtvrtek dohodl s vládou, že zažádá o živnostenský list, bude mít řidiče s licencí a ti budou dobrovolně evidovat tržby.

Modrzejewski skončil v čele Unipetrolu, nahradí ho Zdziarski

 

Praha – Dozorčí rada petrochemické společnosti Unipetrol dnes odvolala předsedu představenstva firmy Andrzeje Modrzejewského. Ve funkci ho nahradí Krzysztof Zdziarski. Ke změnám nedávno došlo i ve vedení PKN Orlen.

 

Prima spustí v dubnu nový kanál. Zaměří se na zahraniční kriminální seriály

PRAHA Televize Prima spustí v neděli 2. dubna svůj osmý televizní kanál nazvaný Prima Krimi. Bezplatný program bude zaměřený na zahraniční seriály s kriminální tématikou. Část obsahu převezme ze stanice Prima Love. Uvedli to v pátek zástupci společnosti v tiskové zprávě.

Pokuty za chyby při výprodejích. Nejvíc zákazníky klamaly Penny a Tesco

Česká obchodní inspekce (ČOI) loni uložila obchodníkům během kontrol výprodejů 1 740 pokut v celkové výši 24 milionů korun. Je to nejvíc za poslední čtyři roky. Porušení předpisů zjistili inspektoři ve 40 procentech z 5 468 kontrol.