Na prvoligovém hokejovém zápase mezi prostějovskými Jestřáby a kladenskými Rytíři napadla skupinka diváků pracovníky finančního úřadu. Ti přišli na stadion provést kontrolu EET. Incident nyní vyšetřuje policie. 

Muž a žena, kteří chtěli zkontrolovat dodržování elektronické evidence tržeb, se dočkali nejprve spršky vulgárních nadávek, konflikt se ale začal stupňovat.

„Zatím nezjištěný počet útočníků kontrolory polil pivem a muže posléze několikrát udeřili. S jeho kolegyní se přetahovali o kabelku takovým způsobem, že žena utrpěla drobné zranění na ruce,“ popsala prostějovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po agresorech nyní policisté pátrají a případ zatím vyšetřují jako trestný čin výtržnictví, za který viníkům hrozí až dva roky vězení.

„Během utkání ani po něm nedošlo k jinému narušení veřejného pořádku, ani k žádnému dalšímu incidentu,“ doplnila Zajícová.

 

Povinnost účtovat v EET se od 1 .prosince 2016 týká restaurací a ubytovacích služeb, od 1. března 2017 se zapojili podnikatelé v maloobchodě a velkoobchodě.

(jaz)