Byznysové zpravodajství ze dne 14. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Gazprom a Naftogaz budou jednat o ukončení dodávek plynu

Ruský dodavatel plynu Gazprom chce v příštích dnech zahájit jednání s ukrajinskou státní energetickou společností Naftogaz o ukončení smluv o dodávkách a tranzitu plynu. Gazprom ve středu uvedl, že mu Naftogaz potvrdil připravenost jednání zahájit.

Část letních last minute zájezdů zdraží

Část zájezdů nabízených na poslední chvíli, tzv. last minute, v létě zdraží. Letecká společnost Travel Service, která zajišťuje přepravu pro většinu klientů českých cestovních kanceláří, výrazně zvýšila ceny letenek, které CK v létě dokupují nad rámec sjednaných kapacit.

Český Unicorn loni utržil přes tři miliardy a chce se stát globální firmou

Technologické skupině Unicorn podnikatele Vladimíra Kováře se daří. Vloni utržila rekordních 3,1 miliardy korun, to je o 11 procent více než v roce 2016. Kovářův holding se zabývá především vývojem a prodejem softwarů pro banky, automobilky nebo energetické společnosti.

Pražský dopravní podnik vykázal loni zisk skoro 2 miliardy

Pražský dopravní podnik (DPP) loni hospodařil se ziskem 1,901 miliardy korun. Vliv na hospodaření měly vyšší tržby a snížení provozních nákladů. Sdělila to mluvčí firmy Hana Pohanová. DPP od hlavního města loni dostal na provoz 13,535 miliardy korun, což bylo meziročně o pět procent více. V předminulém roce hospodařil DPP se ziskem 1,84 miliardy korun včetně dotace 12,9 miliardy korun od města.

Hamé loni stouply tržby o 154 milionů korun

Potravinářské společnosti Hamé loni stouply tržby o 154 milionů korun a meziročně tak narostly o 2,7 procenta na 5,1 miliardy korun. V číslech zatím nejsou zahrnuty výsledky společnosti Agrimex, která je největším českým výrobcem mražené zeleniny.

(jaz)