Strojírenská společnost Kovosvit MAS se úspěšně prezentovala na mezinárodním strojírenském veletrhu Metalloobrabotka v Moskvě, jehož 19. ročník se konal v termínu od 14. do 18. května 2018. Kovosvit MAS tam uzavřel nová partnerství a podepsal smlouvy na dodávky strojů. 

Kovosvit na veletrhu zastupovali generální ředitel Libor Kuchař i obchodní ředitel Daniel Horský. Vedle řady obchodních jednání s dlouholetými partnery se členové managementu společnosti setkali též s představiteli Velvyslanectví České republiky v Moskvě.

„Ruský trh je pro Kovosvit dlouhodobě velmi zajímavý a naše stroje se v Rusku těší velké oblibě. Na letošní rok máme naplánované tržby 70 milionů a stroje za 61 milionů máme již nyní pod kontraktem. Letošní plán tedy zatím plníme,“ prohlásil Libor Kuchař, generální ředitel Kovosvitu MAS.

Díky obchodním partnerům nechyběly na veletrhu v Moskvě ani obráběcí stroje Kovosvitu.

Na stánku partnerské firmy OOO Alianz byl vystaven soustružnický stroj typu MASTURN 550 i, který je v současné době jedním z nejprodávanějších produktů společnosti Kovosvit MAS.

Na stánku firmy SONATEC bylo vystaveno tříosé vertikální obráběcí centrum MCV 754 Quick a rovněž jeden soustružnický stroj typu Masturn 550 i.

„Na veletrhu Metalloobrabotka jsme absolvovali řadu důležitých jednání s našimi dlouhodobými partnery, ale také zhruba 30 setkání s našimi potenciálními zákazníky. Za velký úspěch považujeme podepsání dokumentu o spolupráci s firmou Galika, která bude naším novým obchodním partnerem. Byly též dohodnuty kontrakty na dodávku tří strojů řady Masturn a MCV,“ doplnil Libor Kuchař.

Velmi důležité pro Kovosvit bylo také jednání s představiteli Velvyslanectví České republiky v Moskvě, konkrétně s jeho ekonomickým radou Martinem Baštou a tajemníkem Pavlem Otmarem. Tohoto jednání se rovněž účastnil ředitel kanceláře CzechTrade v Moskvě Štěpán Jílek a místopředseda Svazu strojírenské technologie Oldřich Paclík.

Veletrhu Metalloobrabotka se zúčastnilo více než 1000 společností z 33 zemí světa, které vystavovaly své produkty na celkové ploše 40 tisíc metrů čtverečních. Veletrh navštívilo dle organizátorů více než třicet tisíc návštěvníků z 57 zemí světa.

Společnost Kovosvit MASmá téměř osmdesátiletou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice.

Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl. Kovosvit MAS nabízí svým zákazníkům komplexní služby, individuální řešení, flexibilitu a výrobky té nejvyšší kvality.

V září roku 2016 vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATION. Přestože INDUSTRY INNOVATION spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů. (sfr)