Počet nelegálních migrantů, kteří se do Německa pokoušejí dostat přes Česko, se zvyšuje.

Z Česka proudí do Německa čím dál více nelegálních migrantů. Celkově však počet uprchlíků mířících do Německa klesá. Situace se zhoršuje pouze na hranici Německa s Českou republikou. Začátkem měsíce obvinil Česko bavorský ministr vnitra Herrmann z toho, že Česko zvyšuje migraci v Německu, což český ministr vnitra Hamáček odmítl. 

Podle informací německé agentury DPA se hranici z ČR do Německa v první polovině roku 2018 pokusilo nezákonně překročit celkem 2228 lidí. Loni to bylo ve stejném období 1868 lidí. jedná se tedy procentuálně o podstatná růst počtu nelegálů proudících z ČR do Německa.

Celkový počet ilegálních vstupů na německé území však klesá. Letos jich zatím bylo o 14 procent méně než loni.

Situace na hranici s Českou republikou je ovšem jiná, upozornila dnes spolková policie.

Německá policie od ledna do června dopadla 21.435 osob, které do Německa přicestovaly ilegálně. To je téměř o 14 procent méně než ve stejném období loňského roku.

Většinu ilegálních příchodů zaregistrovali policisté na hranici s Rakouskem. I na německo-rakouské hranici však počet ilegálních přechodů klesl z loňských 8358 na 5758.

Třetím nejčastějším místem, kde se odehrávají ilegální vstupy na německé území, je hranice se Švýcarskem. Na ní byl zaznamenán meziroční pokles z 3254 na 2355 ilegálních překročení. (sfr)

Více o tématu čtěte ZDE:

Za nárůst ilegální migrace do Německa může Česko, obvinil zemi bavorský ministr Hermann