Bývalý fotbalový útočník David Lafata tvrdě zkritizoval pražskou Spartu. Klubu, ve kterém šest let působil, podle něj škodí nekompetentní vedení, které nerozumí fotbalu. Bývalý kapitán týmu se tak vyjádřil v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky.

Lafatova poslední sezóna za Spartu se nesla v duchu experimentu s italským koučem Andreou Stramaccionim. A skončila krachem, pražský celek skončil v tabulce až na páté příčce za Sigmou a Jabloncem.

„Trenér za propadák svým způsobem nemůže. Kde byl, tak nic nedokázal. Asi se tedy nedalo čekat, že něco předvede tady… Největší vinu nesou ti, co ho přivedli a dali mu takové pravomoci,“ upozornil v otevřeném rozhovoru Lafata.

Šestinásobný nejlepší střelec české ligy dle svých slov nechápe, že majitele klubu Daniela Křetínského, který je úspěšný v byznysu a do klubu vkládá obrovské peníze, poslední mizerné sezóny neznepokojují.

„Největší problém podle mého názoru je, že si doktor Křetínský myslí, že fotbalu rozumí. Lidé, co má okolo, ho v tom utvrzují nebo říkají, co chce slyšet. Jenže Křetínský fotbal nikdy nehrál a fotbalu ani rozumět nemůže,“ prohlásil Lafata.

Elitní útočník dostal od Křetínského nabídku ještě rok pokračovat, minuty na trávníku by ale sbíral převážně v závěrech zápasů. A to už bylo nyní 37letému forvardovi málo. (jaz)