Průmyslová výroba v Německu v červenci klesla ve srovnání s předchozím měsícem o 0,6 procenta. Analytici přitom očekávali růst výroby. V červnu přitom průmyslová výroba v Německu propadla o 1,1 procenta. Nejnovější data zveřejnil německý statistický úřad.

Produkce ve zpracovatelském průmyslu klesla o 0,8 procenta. Z toho výroba polotovarů se snížila o 0,7 procenta a produkce kapitálového zboží klesla o 1,2 procenta.

Výroba spotřebního zboží v červenci stoupla o 0,6 procenta.

Produkce energií zaznamenala nárůst o 1,3 procenta. Německé stavebnictví vzrostlo o 0,2 procenta.

Německá ekonomika v poslední době čelí problémům kvůli obchodním sporům ve světě. negativní dopady má také ochlazení globální ekonomiky a nejistota kolem vystoupení Velké Británie z Evropské unie.

Zakázky německého průmyslu se v červenci ve srovnání s předchozím měsícem snížily o 2,7 procenta. Pokles byl výraznější a to hlavně kvůli slabé poptávce ze zahraničí.

Německá ekonomika ve druhém čtvrtletí roku 2019 klesla ve srovnání s předchozím čtvrtletím o 0,1 procenta. Důvodem byl slabší vývoz a to hlavně do Spojeného království.

Zakázky německého průmyslu se v červenci letošního roku propadly o 2,7 procenta ve srovnání s předchozím měsícem. Propad byl větší, než se čekalo a to hlavně kvůli slabé poptávce ze zahraničí.

Domácí zakázky se v Německu snížily o půl procenta. Objednávky ze zahraničí klesly o 4,2 procenta. Přitom zakázky z eurozóny o 0,3 procenta vzrostly zatímco zakázky ze zemí mimo eurozónu klesly o 6,7 procenta.

Německé ministerstvo hospodářství neočekává v nadcházejících měsících zlepšení.

Německo je největším obchodním partnerem Česka. (sfr)