Mobilní signál se rozšířil do dalších 4 stanic pražského metra na lince C.

Mobilní signál je v dalších 4 stanicích pražského metra. Nově mohou cestující využít LTE na lince C ze stanice Muzeum až na Nádraží Holešovice. Na stejné lince byl doposud pokrytý úsek z Roztyl na Muzeum a na trase A mezi Bořislavkou a Nemocnicí Motol. Celkem je zatím v metru mobilní signál v 16 stanicích a přilehlých tunelech. Kompletně má být celé metro pokryto do začátku roku 2022.

„V metru máme tři hlavní priority: novou trasu D, revitalizace a bezbariérovost stanic a v neposlední řadě pokrytí všech úseků metra vysokorychlostní mobilní sítí LTE,“ uvedl ředitel DPP Petr Witowski.

Na dalších čtyřech stanicích zatím operátoři spustili pokrytí signálem ve zkušebním provozu, v dalších týdnech jej budou ještě dolaďovat.

Do konce března příštího roku se má síť rozšířit do dalších 16 stanic na trasách A a B. Nově bude signál v šesti stanicích na trase A mezi Muzeem a Dejvickou a v deseti mezi Smíchovským nádražím a Palmovkou.

Pokrytí mobilním signálem uvnitř tunelů by mělo být i na připravované lince D.

„Konsorcium operátorů si úspěšně vyzkoušelo spolupráci na trasách A, B i C a je připraveno zkušenosti využít při pokrývání trasy D. Rádi bychom se do příprav výstavby nové trasy zapojili hned od počátku, což ji učiní efektivní,“ uvedl za Konsorcium operátorů Lubor Žatko z T-Mobilu a Slovak Telekomu.

Původně operátoři hovořili o tom, že celou stávající síť metra pokryjí do konce roku 2022. Nyní počítají s termínem o rok dříve. Celkově vyjde na půl miliardy korun.

(pel)