Ředitelka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová pořádně neví, kde se musí nosit roušky. Spletla se, prý je to moc složité.

Ředitelka pražské hygieny Zdeňka Jágrová neví, kde se musí nosit roušky. Prý to je moc složité. Původně totiž tvrdila, že návštěvníci pražského klubu Techtle Mechtle, kde se nakazilo nejméně 98 lidí, museli mít nasazeny roušky. Na hospody a bary se ale tato povinnost nevztahuje. 

„Situace v klubu vůbec nemusela nastat, protože mimořádné opatření, které bylo vydáno 10.7. stanoví, že tam, kde je více jak 100 osob ve vnitřních prostorách, tak mají nosit roušky. Ale pokud nenosí roušky, pokud pijí jedním brčkem nějaké drinky, tak samozřejmě to všechno přispívá velmi výrazně k tomu, aby se onemocnění takhle rozšířilo,“ uvedla Jágrová původně pro Radiožurnál.

Následně ovšem připustila, že se spletla a že návštěvníci pražského podniku roušky mít nemuseli.

„Klubu nehrozí žádný postih. Prostory restaurací a klubů totiž nejsou prostory, kde se musí nosit roušky, tak jak je to definováno v tom mimořádném opatření. To je jiný typ prostoru, na ně se to mimořádné opatření nevztahuje,“ řekla pro Radiožurnál.

„Protože je to všechno tak složité, tak jsem si to neuvědomila,“ dodala.

Hygienická stanice v Praze aktuálně eviduje 98 lidí, kteří onemocněli v souvislosti s večírkem v klubu Techtle Mechtle.

K nařízení uzavřít provozovnu hygienici nepřistoupili. Provozovatel klubu ale z důvodu dezinfekce prostor na 2 dny uzavřel. (pel)