MND, Moravské naftové doly, aktuálně dodávají elektřinu nebo plyn po celé České republice již více než 253 tisícům odběratelů. Jako stabilní nový dodavatel se tak MND řadí po bok největších dodavatelů v ČR. Jen během roku 2021 získaly na 81 tisíc nových odběrných míst a staly se tak nejvyhledávanějším nezávislým dodavatelem elektřiny a plynu u nás.

V roce 2021 byla situace na energetickém trhu velmi turbulentní. Vysoké ceny na velkoobchodním trhu přinutily ukončit činnost hned několik dodavatelů energií. Svého dodavatele energií v roce 2021 změnilo více než milion zákazníků. MND se podle oficiálních statistik OTE staly vůbec nejvyhledávanějším nezávislým dodavatelem elektřiny a plynu u nás.

„Velký zájem zákazníků o dodávku energií od MND v roce 2021 nás velmi potěšil. Věříme, že noví zákazníci svým zájmem ocenili náš dlouhodobě férový přístup a snahu poskytovat co nejlepší služby,“ zdůraznil Jan Sýkora, ředitel marketingu MND.

„Důvěra zákazníků je pro nás velkým závazkem, a proto i nadále věnujeme velké úsilí tomu, abychom i v aktuální složité situaci pro ně zajistili co nejvýhodnější podmínky odběru,“ dodal.

MND na úspěšný minulý rok navázaly i v roce 2022, kdy za první tři měsíce získaly dalších 9 330 nových odběrných míst na plynu a elektřině.

Podle březnových statistik operátora trhu OTE tak MND dodávají plyn více než 117 tisícům odběratelů a elektřinu více než 135 tisícům. Celkem v roce 2022 počet odběrných míst překonal hranici čtvrt milionu.

MND jsou podle jednoho z průzkumu STEM nejdoporučovanějším dodavatelem energií na českém trhu. (sfr)