Rohlík představil svou novou privátní značky SUTCHA, která přináší široký výběr těch nejlepších kusů hovězího z celého světa.

Rohlík představil svou novou privátní značku SUTCHA, která přináší široký výběr těch nejlepších kusů hovězího z celého světa. I tato značka nabízí kvalitní produkty za skvělé ceny, jako je tomu u privátek Rohlíku zvykem. Nabídka steaků SUTCHA je mezinárodní a zákazník může ochutnat masa z Argentiny, Austrálie, Brazílie, Kanady či USA.

Mezi odebíraná plemena patří Angus, Hereford a Wagyu, která jsou krmena až 100 dní vysoce kalorickým zrnem, aby se dosáhlo optimálního pronikání intramuskulárního tuku nazývaného mramorování. Tento proces krmení vede k velmi vysoké šťavnatosti masa požadované milovníky šťavnatých steaků.

SUTCHA – další přírůstek do rodiny privátních značek Rohlíku

V návaznosti na oblibu privátních značek Miil, Dacello, Moddia, Pappudio a Ubomi, je SUTCHA nejnovější vlastní značkou představující skvělý poměr kvalita vs. cena. Reflektuje požadavky zákazníků mít možnost vybrat si ze široké nabídky steaků v kteroukoli roční dobu.

Rohlík má navíc přehled o původu každého odebraného kusu a díky tomu zákazníkovi zaručuje nejvyšší možnou kvalitu, etické zacházení se zvířaty a férové podmínky pro farmáře.

Maso naporcované řezníky Rohlíku

Cílem privátní značky SUTCHA je dopřát zákazníkům kusy masa, které běžně v supermarketech nenajdou. Jde například o loupanou plec (flat iron), váleček (eye round), kulatou plec (chuck tender) nebo pupek (flank). Důležité je, aby byl vybrán správný kus masa pro správný účel.

Obecně platí, že čím více mramorování (nebo tuku), tím lépe se hodí na grilování nebo restování na pánvi. Velmi libové kusy obvykle vyžadují pomalejší vaření.

Hovězí vyzrávané 60+ dní

Zrávání hovězího masa je zčásti věda a zčásti umění a jeho cíl je velmi jednoduchý – umocnit chuťový zážitek z prémiového steaku! Existují dva typy zrání: mokré (ve vakuu) a suché zrání.

I když se jedná o velmi odlišné procesy, oba jsou velice účinné a maso je díky nim ještě lahodnější. SUTCHA steaky zrají ve vakuu  minimálně 60 dní, během kterých maso výrazně změkne a získá komplexnější chuť.

Celoroční dostupnost

SUTCHA nabízí svůj široký výběr masa po celý rok. Chlazené maso je pro spotřebitele výhodnější, protože je vakuově balené, aby byl produkt chráněn před mikrobiálním poškozením a zkažením a také kvůli kontrole patogenů přenášených potravinami. Zajistí také, že maso zůstane déle čerstvé.

Vysledovatelný původ a kvalita

Rohlik Group napříč všemi zeměmi, kde působí, nabízí maso privátní značky SUTCHA pouze od primárních dovozců do EU. Díky tomu dokáže mapovat celý chovný a logistický řetězec až po doručení k zákazníkovi. Zákazníci si tak mohou být jisti, že Rohlík i oni mají přesné informace o původu masa. (sfr)


SUTCHA v kostce

  • Hovězí steaky původem z Argentiny, Austrálie, Brazílie, Kanady a USA
  • Plemena Angus, Hereford a Wagyu se pasou na pastvě nebo jsou dokrmovány obilovinami
  • Steaky SUTCHA zrají ve vakuu minimálně 60 dní
  • Profesionální řezníci z Rohlíku maso ručně naporcují a profesionálně zabalí
  • V nabídce SUTCHA zákazníci najdou méně obvyklé řezy jako například loupanou plec (flat iron), váleček (eye round), kulatou plec (chuck tender) nebo pupek (flank)
  • SUTCHA steaky jsou zákazníkovi dodávány ve vakuovém balení, ve kterém pokračuje proces zrání díky němuž je maso křehčí
  • Argentinské steaky se obvykle připravují al asador (na rožni nad otevřeným ohněm) nebo na grilu (na zakrytém železném grilu)