Titulový zápas Jiřího Procházky pobláznil fanoušky MMA po celém světě a zaujal i diváky, kteří tomuto sportu běžně neholdují. Ze statistik televize Telly ze skupiny LAMA ENERGY GROUP, která pro Českou republiku a Slovensko drží licenci na vysílání UFC, vychází, že v den zápasu nebyl žádný ze 124 nabízených kanálů sledovanější.

Stanici Premier Sport 1, která zápas Procházky s Brazilcem Gloverem Teixeirou vysílala, sledovalo v neděli 12. 6. v rámci internetové televize Telly 13 procent všech diváků. To je více, než kolik ten den měla celková sledovanost TV Nova, České televize nebo Primy, které dlouhodobě patří u českých diváků k nejoblíbenějším.

Dramatický zápas, který český bojovník vyhrál v poslední půlminutě pátého kola, byl rekordní nejenom ve sledovanosti, ale také v počtu prodaných sportovních balíčků. Už minulý zápas Jiřího Procházky byl u českých diváků velmi sledovaný, nyní se ovšem sportovních balíčků prodalo nejvíce v historii, dvakrát více než před rokem, kdy v UFC vyhrál souboj s Dominickem Reyesem.

Předpokládaný zájem českých diváků vedl k tomu, že se před titulovým zápasem výrazně navyšovala kapacita pro přenos, aby vše fungovalo stabilně.

„Sledovanost titulového zápasu Jiřího Procházky byla zcela mimořádná, přestože přímý přenos začínal ve čtyři hodiny ráno. Podíl na sledovanosti, takzvaný share, činil v době zápasu 90 procent a stanice Premier Sport byla v den zápasu suverénně nejsledovanější ze všech více než 120 námi nabízených kanálů,“ informoval šéf marketingu Telly Jan Schöppel.

Televizní operátor Telly je již druhým rokem sponzorem Jiřího Procházky. Jiří BJP Procházka je český bojovník smíšených bojových umění (MMA) v polotěžké váze (light heavyweight, do 93 kg). V roce 2015 podepsal smlouvu s japonskou organizaci Rizin FF a je historicky prvním držitelem a obhájcem titulu v polotěžké váze, který tato organizace vydala.

Od roku 2020 nastupuje v UFC, nejprestižnější organizaci smíšených bojových umění. V červnu 2022 se stal jako první Čech v historii šampionem UFC. Trénuje v klubu Jetsaam Gym Brno pod vedením trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1 HD a Premier Sport 2 HD a na stanici Nova Sport 3 HD a Nova Sport 4 HD.

Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo zápasy UFC. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno.

Telly je českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP. Všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR. (sfr)